Cât trafic poate aduce Google Doodles

Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare şi uneori spontane aduse siglei Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum şi pentru a comemora viaţa unor artişti, deschizători de drumuri şi oameni de ştiinţă celebri. Conceptul de doodle este un mod original de a aduce zâmbete pe feţele utilizatorilor din întreaga lume.

Mai multe despre Google Doodles puteţi afla aici. Logo-ul, linkează către rezultate de căutare Google relevante astfel încât oamenii să poată afla mai multe despre evenimentul respectiv. Dar ţi-ai imaginat vreodată cât de mult trafic poate să-ţi aducă Google Doodles dacă site-ul tău ar fi pe prima poziţie? Să analizăm puţin.

Unele doodle-uri sunt la nivel global în timp ce altele apar numai în anumite ţări generând un număr mai mic de vizitatori.

Wikipedia este, deseori, primul site în pagina de rezultate. Şi din moment ce statisticile traficului pentru toate articolele Wikipedia sunt publice, putem obţine o idee destul de bună a traficului produs de doodle-uri verificând statisticile din ziua în care logo-ul a fost activ.

Traficul ce poate fi generat de Google Doodles variază între 800k şi 1,5 m, depinde de importanţa evenimentului. Iată câteva diagrame Wikipedia care ilustrează "efectul Doodle":
Este posibil ca Google să nu fie responsabil 100% de saltul traficului, dar totuşi... obţinem o idee.