Sfârșit de iunie 2020 – Cum stau cu trândăvia

La începutul lunii ianuarie scriam aici pe blog că anul ăsta vreau sa-mi depășesc Innerer Schweinehund, acel câine-porc din interiorul meu care mă face să trândăvesc, să nu am chef de nimic și să-mi bat joc în mare măsură de timpul meu liber. Pentru a-l nimici, am văzut articolul respectiv ca pe un contract al lui Ulise la care aveam să revin ori de câte ori eram cuprins de lene. Azi vreau să arunc din nou o privire peste contract și să evaluez, între ghilimele fiind spus, situația.

Îmi propuneam la început de an să citesc 27 de cărți și să alerg 220 de ore în total, pe parcursul anului. În prezent, am citit doar 7 cărți și am alergat 96 de ore. Teoretic, începând cu luna iunie am mai mult timp liber, decât până acum. Motivul e simplu. Am încheiat cursurile masterului pe care îl fac. Mi-au rămas doar două lucruri de rezolvat: Dizertația și cercetarea.

Cum au rămas doar 5 luni până la sfârșitul anului, dacă aș citi un pic peste 3 cărți pe lună, aș atinge acea sumă de 20. Dar nu mereu este vorba despre volum. Unele cărți le rumeg mai greu. De exemplu, Despre libertate, de John Stuart Mill. Cât despre alergare, aici nu-mi fac griji. Probabil voi depăși cele 220 de ore propuse. În perioada asta mă antrenez pentru un ultramaraton despre care veți primi detalii în curând. În încheiere, aș zice că obiectivele mele încă sunt realizabile și că are în continuare rost să lupt pentru ele.
Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la blog pentru a primi notificări prin e-mail când scriu ceva nou. De asemenea, poți aprecia pagina mea de facebook sau pur și simplu să dai mai departe mesajul folosind butonul share. Și nu în ultimul rând, din orice motiv, poți să-mi lași un comentariu mai jos cu gândurile tale.

Comentarii

S-ar putea să vă mai placă și

Deschide orice fişier cu FreeFileViewer

Societatea închisă şi societatea deschisă

Părerea mea sinceră despre manifestul elevei de clasa a 12-a